TASARIMLAR DETAYDA SAKLI

Ala Tasarım firma sahibi Zekeriya Dakuşlu, İSaloni Uluslararası Mobilya Fuarı´nda tasarımların detaylarda saklı olduğunu ifade etti.

TASARIMLAR DETAYDA SAKLI

Ala Tasarım firma sahibi Zekeriya Dakuşlu, 04-09 Mayıs 2017 tarihleri arası İtalya´nın Milano kentinde düzenlenen İSaloni Uluslararası Mobilya Fuarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

TASARIMLAR DETAYDA SAKLI

?İtalya Fuarı genel manada tasarımcılar açısından olumlu geçti. Ağır tasarım ürünleri sergilendi. Türkiye´ye uyacak bir tasarım yoktu. Bu yüzden tasarımcılar hep detayları incelediler. Bize göre olabilecek bir tasarım yoktu. Bir üretici o tasarımları yapsa Türkiye´de satmakta çok zorlanır. Fuarda 24 tane hol vardı. Bunların 6 tanesi genelde avizeyle, ışıkla alakalı, 2 tanesi de kendi özel sanat galerisi tarzındaydı. Oradan bir kulp bulabilir miyiz diye araştırdık. Her yerden bir şey çıkarmaya çalıştık. Nereye baksak bir tasarım çıkarmaya çalışıyoruz. O yüzden sadece mobilya anlamında değil ışıkların sergilendiği holleri de gezdim. Epey resim çektik. 4 gün boyunca orada kaldık. Yorucu bir gezi oldu. Şehir bakımından da çok güzeldi. Benim için olumlu geçti.?

RENKLER TÜRKİYE İLE UYUŞUYOR

?Türkiye´deki renklerle oradaki renkler uyuşuyor. Önceden biz İtalya´ya uyardık ama sanki şimdi İtalya bize uymuş. İstanbul fuarında kullanılan renkler kullanılmış. Çok farklı yeni şeyler yoktu. Ağırlıklı olarak parlament mavisi, cevizin üzerine yeşil ve antrasit gri renkleri vardı. Avangartlarda ağır yapılmış klasik ürünler vardı. Mobilya üzerinde kullanılan mermer desenlerini de çok gördüm. Önceki senelere nazaran çok fazla vardı. Önümüzdeki Türkiye fuarlarında da bu deseni göreceğimizi düşünüyoruz.?

KENDİNE ÖZGÜ TASARIMLAR

?Zamanında hizmet veriyorum. Yaptığım tasarımları birbirine benzetmiyorum. Bir tasarımcıyı seçmelerindeki en önemli sebepler bunlardır. Yapılan tasarımların birbirine benzerliği ya da başkalarından esinlenip aynı şeyleri yapması şeklinde davranan bir tasarımcı kimse tarafından seçilmez. İnsanlar aldıkları tasarımın kimsede görünmemesini isterler. Ben bunu sağlıyorum. 4 senedir sektör içerisinde varım ama ofis olarak geçtiğimiz ay faaliyete geçtim? dedi.



Anahtar Kelimeler: TASARIMLAR DETAYDA SAKLI