Işık Üniversitesi tasarım öğrencileri Buka´yı ziyaret etti

Işık Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencileri ve bölüm akademisyenleri, ??Akıllı değişim´´ felsefesiyleyola çıkan Buka´nın Genel Merkezi´ni ve fabrikasını ziyaret etti ve üretim süreçlerini yerinde görme fırsatı elde etti.

Işık Üniversitesi tasarım öğrencileri Buka´yı ziyaret etti

Işık Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencileri ve bölüm akademisyenleri,Buka´nınEsenyurt´tayer alan Genel Merkezini ziyaret etti. Mobilyaların hammadde aşamasından üretimine kadargeçirdiği süreçleri öğrenme fırsatı yakalayan öğrenciler, Buka´nın marka hikayesi, faaliyet alanları ve yakın dönem hedefleri konusunda da Buka Tasarım ve Ürün Müdürlerinden bilgi aldı. Buka´nınshowroomunda yer alan ürünleri tek tek inceleyen öğrenciler aynı zamanda ürünleri deneyimleme imkanı yakaladılar.

İskelet birleştirmeden, kılıf dikimine tüm süreçleri gözlemlediler

Fabrika alanındaki metal ve ahşap bölümlerini yakından gözlemleyerek, ustalardan bilgi alan öğrenciler, iskelet birleştirme bölümünde ahşap ve metal parçaların mobilya iskeletine dönüşümünü ilgiyle izledi. Buka mobilya ustalarının anlatımıyla sünger ve thermobonded elyaf sabitleme gibi yapım aşamalarında yer aldılar, kılıf dikim bölümündekiuygulamalar hakkında da bilgi sahibi oldular. Paketleme bölümünde ise giydirilmiş mobilyaların montajlanacak şekilde paketlenme sürecini yerinde görme fırsatı buldular.

Sosyal sorumluluğa ve gençlerin gelişimine verdiği önemi her fırsatta vurgulayan Buka,Işık Üniversitesi ile işbirliği yaparak, önümüzdeki dönemde de üniversite öğrencilerine destek olmaya ve ortak proje çalışmalarında yer almaya devam edecek.