İnegöl Bu İşte Profesyonel Oldu

İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, ocak ayında düzenlenen İstanbul Mobilya Fuarı hakkındave mobilya sektörü hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İnegöl Bu İşte Profesyonel Oldu

İstanbul Fuarı İyi Geçti

2019 yılının ilk fuarı İstanbul´da gerçekleştirildi.Türkiye´nin en büyük fuarı dünyadada en prestijli fuarlarından biri 10.000´in üzerinde yerli ziyaretçinin ağırlandığı 25.000-30.000 civarındada yabancı ziyaretçinin geldiği bilgisine ulaştık. Tabi bizim İnegöllü mobilyacılarımız fuara güzel hazırlanmışlar,güzel modeller güzel tasarımlar güzel stantlar gördük, artık bu işte profesyonel olmuşlar, fuarın nerdeyse tasarım olarak sunum olarak en iyileri diyebilirizçünkü İnegöllü mobilyacılar gittiği her fuara renk katmaktadır. O fuarın aranan bir grubu olmuşlardır nitekim İstanbul´dada öyle olmuşlardır.Dersine iyi çalışan arkadaşlarımızhem ihracat yaptılar hem Türkiye´deiyi noktalara satışlar yaptılar, kendilerini tebrik ediyorum.Bu vesile ile İstanbul Fuarının iyi geçtiğini söyleyebilirim.

Mesleğimize Sahip Çıkmamız Gerekiyor

Ben konuşmalarımda zaman zaman şunu konuşmuşumdur,Zonguldak´ın kömürü Arapların petrolü yada başka bir yerde demirimiz bakırımız neyse bizimde mobilyamız onlardan daha değerli demişimdir.Sebebide şudur onların hepsi tükenir biter bizim mesleğimiz insan var oldukça devam edecek bir meslektir, bu mesleğimize öncelikle sahip çıkmamız gerekmektedir bu konuda okullardan alt yapı olarak yetişmiş personellerimiz mobilya sektörümüze geliyor.Çırak devri eski 30-40 yıl önceki dönemler bitti, bizim Hacı Sevim Yıldız kampüsünde hem tematik mobilya lisemiz var hemde Dörtçelik mobilya bölümümüz var.Oradan yetişen öğrencilerimiz mobilya sektörüne hazır bir kıvama gelmiş alt yapısı oluşmuş temelleri atılmış böyle marka haline gelmiş sektörümüzü daha iyi getireceklerini düşünüyorum.Günden güne artan iş yerleri, üretim kapasitelerimiz yurt içi satışları bize yetmemeye başladı.Makineleşmeyle birlikte yurt dışı ihracatlarımız arttı.

Türkiye´de İlk Yetkiyi Alan Oda

8 yıldır uğraştığımız odamızın büyük bir mücadele verdiği ihracat belgelerinin onay yetkisini elektronik ortamda onayını 8.5 yıl sonra aldık. Türkiye´de iller dâhil ilk kez bizim odamıza bu yetkiyi verdiler.Bakanlık yetkililerimize ve federasyonumuza da ayrıca teşekkür ediyorum.Odamız hem yurt içi hem yurt dışı fuarlarına üyelerini götürmektedir, örneğin bu sene İtalya gezimiz var yurt içinde mart ayında, İzmir fuarına götüreceğiz. İnegöl mobilya tarihini anlatan Türkiye´de eşi benzeri olmayan bir mobilya odası tarafından yazılmış tek kitap.Bizim mesleğimizle ilgili yazılmış bir kitap 2.5 sene uğraştık bu kitabı yazdırabilmek için bu kitabın yazılmasında emeği geçen herkese de çok teşekkür ediyorum.

2019´da Zorlanacağız

2019 yılı biraz zorlanacağımız bir yıl olacak diye düşünüyorum.Ama hesaplı gitmemiz gerekiyor ayağımızı yorganımıza göre uzatmamız gerekiyor. Biz bu mesleği iyi günde de kötü gündede, düz yoldada virajlı yoldada, dalgalı denizdede durgun denizdede bu gemileri yürütmenin çabası içerisinde olacağız. Hayat bir mücadeledir ve bu mücadelenin içinde mesleki mücadelemizi de devam ettireceğiz.Ekonomi mücadelemizi de devam ettireceğiz sonuçlarınıda bekleyeceğiz.